Nektarinpaj nästan no-bake

IMG_2926 IMG_2946

Jag har aldrig haft någon längtan efter nektariner och skulle någon frågat när det är säsong hade jag sagt jul eller kanske höst. Det har varit mycket paj i bloggen och efter att använt jordgubbar i typ en miljon olika varianter var det härligt att kunna köpa en korg med nektariner. Bestämde mig för att göra något som inte behövde göras i ugn eftersom jag faktiskt är lite osäker på hur nektariner blir i ugn? Vill inte chansa och använda ingredienser som kommer ut ur ugnen och sen är helt oätliga som typ apelsin :S Sagt och gjort surfade jag på recept med persikor eftersom de och nektariner är snarlika. Den paj jag hittade var kladdig att göra, tror jag tvättade händerna 20 gånger och torkade av mig typ 100 men resultatet var smarrigt värre! Som vanligt pajskal – här.

Fyllning:

 • 1 msk pulvergelatin
 • ½ dl ljummet vatten
 • 1 dl mycket varmt vatten
 • 0,75 dl socker
 • 113 gram creme cheese
 • 2-3 skalade och rivna nektarin (detta är frivilligt och ytterst kladdigt)

Lös upp gelatinet i det ljumma vattnet låt stå i ca 2 minuter. Häll sedan på det kokande vattnet och rör om så att gelatinet löser sig. Blanda ner socker och creme cheesen, blanda tills slät (jag valde att skala och riva 3 nektariner för att ha i smeten, kladdigt). Det rekommenderas att ställa in i kylskåpet när man blandat smeten färdigt i ca 20-30 minuter innan man brer ut i pajen men jag var olydig och hällde i på en gång. Risken med detta är att smeten som är blöt förstör pajskalet. Vad du än väljer som alternativ följ upp det med att sedan ställa in pajen i kylskåpet för att kyla ned medan gelen görs.

Gelen ovanpå:

 • 1 msk pulvergelatin
 • ½ dl ljummet vatten
 • 1 dl mycket varmt vatten
 • 0,75 dl socker
 • 1 msk honung
 • 1 krm kanel
 • 1 dl nektarinpure

Blanda gelatinet i det ljumma vattnet, låt stå i ca 2 minuter. Blanda ner det varma vattnet så att gelatinet löser upp sig. Blanda ner socker, honung, kanel och persikopuren (gör egen genom att skala och sedan riva/hacka 2-3 persikor), bred ut över pajen. In i kylskåpet ett par timmar!

IMG_2937

Man kan med lätthet öka på mängden kanel som ska vara i gelen och även ha i kardemumma. Det recept jag hittade för att göra fyllningen hade ingen smaksättning alls så jag valde att pressa ner fruktkött och saft från 2 nektariner. Det går alltså att utesluta frukten men jag kan inte rekommendera det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: