Snurra bulldeg – Stjärna – Tutorial

Jag har visat den tidigare, bullängden, som efter en ganska kort diskussion fick det mindre charmiga namnet Vaginasnowflakecake. Jag hade inte ens tänkt på de där med vagina och en av tjejerna som döpte den sökte upp vagina cakes på google. Jag utelämnar resultatet men det var en upplevelse kan man säga, haha. Jag har fått mycket beröm och även frågor på hur man flätar denna längd. Det är mycket lättare än det kanske ser ut men de jag bjudit har varit så imponerade(?) att de inte verkade märka hur mina första två försök blev skitfula. En smarrig kaka förlåter det mesta och jag har fått in snitsen och får det att se riktigt tufft ut numera. Den stora utmaningen är att få till stjärnan i mitten om man vill vara superpetig.

Först och främst, välj den bulldeg du gillar bäst. Jag använde deg med 25 g jäst och det räcker för mig till en stjärna och det blir en hel del deg över som man kan använda att göra riktiga bullar eller helt enkelt göra flera lager än vad jag använder, jag har inte någon större talang när det gäller kavlande och vill därför ta det säkra före det osäkra. Dela degen i tre delar, kavla ut en del tunt på ett bakplåtspapper och med hjälp av en bottenplatta av en springform (24cm) gör en cirkel, behöver inte alls vara lika hårt som jag gjort på bilden, det är för att man ska ha något att förhålla sig till om man inte har perfekt ögonmått. Kavla ut nästa del, mät upp cirkeln, flytta över den nymarkerade degen och lägg den ovanpå den andra delen som har fyllning.

 

image5 image3

Som fyllning är nutella en stor vinnare. Passar till det mesta, är gott och bara att öppna burken. Med elvisp vispa lika delar (rumstemp) smör och (rumstemp) nutella tills det fått en krämig konsistens. Jag fick för mig att ha i ca en halv till en deciliter florsocker för att de skulle bli mer matigt och inte så fluffigt.

De tredje lagret bulldeg får agera som lock. När den ligger på plats använd springformen igen och med hjälp av antingen kniv eller pizzaslicer, skär runt formen så att du får en cirkel. Det behöver verkligen inte vara perfekt. För att kunna skära till längden utan att den blir för sned, försök märka ut en mittringen med ett glas. Återigen behöver man inte trycka hårt för att visa utan det är bara för att veta vart man ska skära.

 

image4  image6

 

Jag är förtjust i min pizzaslicer (fast jag har aldrig använt den till pizza) och använder den att skära med. Som på bilderna nedan kan man se att jag först märker ut fyra delar, sedan delar jag dessa delar och sedan dessa delar en gång till. Det ger sexton ben att arbeta med. Det viktigaste är att de är någorlunda lika i storleken.

 

image7 image8

Ta tag i två ben bredvid varandra och separera dem genom att öppna dem som om du öppnar en bok, vrid dem ett varv så att det ser ut som bilden nedan. Beroende på hur elastisk degen är kan man säkert snurra flera varm men jag gör detta två gånger. På de tredje varvet stannar jag halvvägs i vändningen och trycker ihop benens spetsar. Det ser bra ut om det håller efter gräddningen, men det är minst lika effektfullt om benen delar sig, då ser det ut som en blomma.

image9 image10

Innan degen får jäsa omgång två. Om man tittar noga kan man se att jag fuskat men om jag inte skrivit det, hade du då sett det? 🙂

image11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: