Lövbiffgryta med potatis och svamp

Det är inte riktigt höst än, mer än halva augusti kvar och jag har precis påbörjat min semester. Planerar att ha min andra kräftskiva någonsin vilket är lite spännande då jag avskyr allt från havet men ändå är den som organiserar en hel fest. Tror att det kommer att bli jättebra med allt som fixats, västerbottensostpaj, vitlöksbröd, korv och köttbullar till kidsen och dillkokt potatis.

Innan festen går av stapeln så var jag tvungen att jobba och då behöver man matlåda. Eller behöver… jag äter ute typ 98/100 dagar i veckan men det är de där 2 dagarna som behöver något. Oftast brukar jag köra en köttgryta med syrad grädde som är himmelsk! Har velat hitta något att variera mig med så jag hittade denna och den är riktigt god. Kokade potatis i såsen så att jag skulle slippa göra något på sidan av. Gick superbra att frysa! Recept från Köket.se.

 • 800 g lövbiff
 • 1 lök
 • 4 msk tomatpuré
 • 2 tsk smoked paprika (krydda)
 • 3 dl vatten
 • 2 stora nävar skogschampinjoner
 • 3 msk koncentrerad oxfond
 • 2 msk kinesisk soja
 • 1 dl vispgrädde
 • 3 dl crème fraîche
 • flingsalt
 • persilja (att garnera med)

Börja med att förbereda precis allt. Skär upp köttet i cm stora bitar, tvätta och skär upp svampen, skär löken samt extra grönsaker om du valt sådana (rekommenderar morötter).

Stek köttet precis så att de får yta, stek sedan lök tillsammans med champinjoner. Häll ned i gryta. Fyll på med kryddor, vatten, fond och soja och koka upp. Vill du även ha potatis till så kan man göra detta i grytan, bara att blanda i. Småkoka sedan på medelvärme i ca 30-60 minuter. När köttet är mjukt och gott och potatisen färdigkokt stäng av plattan. Blanda direkt i crème fraîche och grädde. Garnera med persilja.

Servera med ris eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: